Підтримати нас

Скільки парафій МП перейшли до Православної церкви України

Автор статті
21 січня 2019 06:06
816
Поширити:

80 парафій колишньої Української православної церкви Московського патріархату перейшли до новоствореної Православної церкви України.

До новоствореної Православної церкви вже перейшли і два кафедральні собори – Спасо-Преображенський собор у Вінниці та Миколаєво-Успенський собор у Коломиї, передає "Gazeta.ua".

Також до складу ПЦУ увійшли 78 парафіяльних храмів. Найбільше з них перейшли до Помісної церкви у Вінницькій області. Там, про вихід з Московського патріархату оголосила вже 22 парафії.

У Хмельницькій області таких храмів 14, у Черкаській – 9, у Волинській – 7, на Львівщині й Тернопільщині по 6, у Черкаській – 5, Чернівецькій – 3, а в Дніпропетровській та Івано-Франківській по 2. До ПЦУ перейшли також по одній парафії у Житомирській, Закарпатській, Миколаївській, Одеській, Рівненській та Чернігівській областях.

17 січня Верховна Рада схвалила зміни до закону "Про свободу совісті та релігійних організацій", у якому прописані механізми переходу релігійних громад до інших парафій.

Зокрема, парафія на власний розсуд приймає нових та виключає існуючих членів громади у порядку, встановленому її статутом (положенням). Рішення про зміну підлеглості та внесення відповідних змін або доповнень до статуту ухвалюють на загальних зборах релігійної громади. Якщо релігійна організація вирішує змінити підлеглість, вона повинна повідомити про це до центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері релігії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ