Підтримати нас

Скільки коштує екзотика з Асканії-Нова

Автор статті
03 березня 2019 06:06
835
Поширити:

Степових тварин можна придбати прямо з розплідників легально, а покупці – зоопарки, інститути і ферми.

У заповіднику Асканія-Нова розробили власну технологію розведення сайгаків. Розводити тут їх стали для збереження популяції. 30 років тому через браконьєрство та контрабанду з двох мільйонів сайгаків в світі залишилося всього 60 000. Вашингтонська конвенція взяла їх під охорону. В Асканії-Новій навчилися розводити цих парнокопитних. І навіть заробляти на них.

Продаж сайгаків – основний дохід на утримання заповідника, який має державне фінансування, але його недостатньо. За кордон тварин продають дорожче. Наприклад, один сайгак коштує іноземним покупцям близько 2 тисяч доларів.

У заповіднику можна купити і інших тварин. Птахи коштують від сотні до 20 000 гривень. Олені, лані, кулани, антилопи, муфлони і бізони – від 10 до 40 000 гривень. Найдорожча – зебра. На них велика черга – зебра коштує десь 8 000 доларів.

 

За словами працівників заповідника, так просто пересічному громадянину рідкісну тварину не продадуть, а тільки тим, у кого є зоосади і належні умови утримання.

Покупці повинні гарантувати, що придбану тварину утримуватимуть в належних умовах. Іноземці купують для зоопарків і природних інститутів. В Україні беруть тварин для великих фермерських господарств. Всі – незалежно від громадянства – підписують документ, в якому вказують розміри вольєрів і майбутнє меню. А його вивчають фахівці заповідника і вирішують, чи можна продавати тварину. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ