Підтримати нас

Скільки коштує бронзовий ідол

Автор статті
12 квітня 2016 12:00
684
Поширити:

Херсонщина позбавляється тоталітарного минулого. Окрім перейменування вулиць, у нашому місті демонтували пам’ятники комуністичним діячам.

Скільки пам’ятників прибрали з вулиць та площ обласного центру та яку суму витратили на демонтаж та зберігання скульптур ідолів комуністичної доби? Аби дізнатися про це, редакція направила інформаційний запит на ім’я міського голови Херсона. Відповідь отримали за підписом заступника мера Інни Трибух.

Отже, з 2014 по нинішній  роки в Херсоні демонтували три пам’ятники та один барельєф діячам комуністичного тоталітарного режиму. Які саме?

Перший у цьому переліку – пам’ятник Леніну на площі Свободи. Його знесли, а рештки демонтували та вивезли силами міського водоканалу. Він і досі зберігається на території цього підприємства.

Потім демонтували пам’ятник Феліксу Дзержинському на розі вулиць Кірова та Чекістів. Демонтаж та зберігання взяло на себе управління служби безпеки України в Херсонській області.

Третім прибрали пам’ятник Серго Орджонікідзе, що був встановлений по вулиці Нафтовиків біля колишнього нафтопереробного заводу. Його також демонтував та зберігає міський водоканал.

Барельєф Леніна з пам’ятника газеті “Іскра”  що у Гімназичному сквері, також прибрали. І передали на зберігання комунальному підприємству “Гарантія”.

Скільки коштували всі ці демонтажі? Окрім складських площ – жодних додаткових витрат на зберігання. Так сказано у відповіді мерії на запит. І зберігатися скульптури  будуть доти, доки не вирішать, що з ними далі робити. У деяких містах України з цією проблемою впоралися доволі просто. І просто продали ідолів. А отримані кошти витратили на добрі справи для громади. Сподіваємося, Херсон теж долучиться до такої ініціативи. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ