Підтримати нас

Скадовськ був курортом і понад 100 років тому

Автор статті
12 лютого 2021 06:27
2,347
Поширити:

Щороку Херсонщину  відвідують туристи. Торік Приморське, Лазурне, Залізний Порт, Скадовськ, Арабатська стрілка та інші курорти прийняли понад 1 мільйон гостей (за даними Управління туризму та курортів ХОДА).

Цікаво, що на початку XX століття Скадовськ уже запрошував до себе на відпочинок. Сезон тривав з 15 травня до 15 вересня. У місцевих газетах публікувалися численні оголошення, де описувалися переваги цього курорту: «Морские купания, ванны и климатические условия благотворно действуют при: хроническом ревматизме, затяжных заболеваниях женской половой сферы, неврастении, истерии, хронических катарактах желудка, дыхательных путей, мигренях, невралгиях, золотухе, коклюше, бронхиальной астме, общем ожирении. Особенно полезны и удобны морские купания для детей и для лиц с ослабленным организмом, в виду равномерности температуры и отсутствия прибоя». (газета «Родной край», № 616,1914 рік). 

Також туристи мали змогу відпочити від міської метушні в мальовничому саду, прогулятися  зеленими бульварами та насолодитися водними процедурами у купальнях. 

Доїхати з Херсона до Скадовська можна було у декілька етапів. У вівторок, четвер та суботу до Голої Пристані вирушав катер, а звідти омнібус довозив до кінцевої точки. Такі екіпажі мали комфортні сидіння, що було зручно пасажирам. Дороги тоді були не кращі, ніж зараз.   

Отже, понад 100 років тому херсонець уже міг поніжитися на сонці, подихати свіжим повітрям та поплавати у теплому Чорному морі.   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ