Підтримати нас

Система страхування — надійний захист від усіх негараздів

Vgoru
Автор статті
10 вересня 2021 13:30
2,918
Поширити:

На превеликий жаль, страхові договори в Україні ще не стали настільки поширеним, як в усьому цивілізованому світі. Часто люди оформлюють їх, але тільки за тими видами, які за українським законодавством визнані обов'язковими. Це автоцивілка (ОСЦПВ) і захист іпотечного житла. При цьому часто забувається, що страхування - надійний спосіб вберегти себе і свою родину від непередбачених фінансових втрат при виникненні форс-мажорних ситуацій.

Як вибрати страховий поліс

Видів страхового захисту можна нарахувати багато, а ось грошей у сімейному бюджеті на них часто буває обмаль. Люди можуть міркувати так: навіщо мені платити, якщо зі мною нічого не станеться. І вони забувають про те, що за кризових обставин страхувальник виплатить таку компенсацію, яка повністю покриє всі збитки.

Серед найпопулярніших видів страхування виділяють такі:

  • від нещасних випадків. Цей страховий поліс покриває усі медичні витрати, пов’язані з лікуванням раптової травми, а також включає виплати у випадку отримання інвалідності або смерті застрахованої особи;

  • захист майна. Це може бути квартира або будинок. Сюди ж можна віднести і страхування цивільної відповідальності перед третіми особами;

  • ОСЦПВ і КАСКО — варіанти страхового захисту автомобілів. Перший різновид — це обов’язкове страхування цивільної відповідальності автовласника. Другий — добровільний вид, що захищає водія від багатьох ризиків — аварії, угону, стихійного лиха;

  • туристичне. Є обов’язковим при поїздках за кордон. Захищає власника від фінансових втрат у разі необхідності лікування в інших країнах. Якщо людина їде в подорож з метою займатися активними видами спорту, слід обирати розширену програму.

Безумовно, є й інші види страхування. Головне при виборі розуміти, що якщо є можливість виділити на це гроші, слід так і зробити. Бо економія тут недоречна. Витративши відносно невеликі гроші на оформлення договору, його власник отримує впевненість, що у разі настання страхового випадку його фінансовій стабільності нічого не загрожує.

Що насамперед варто застрахувати

Як показує життя, об’єктів страхування завжди більше, ніж можливостей їх захистити. Тому головне — правильно розставити пріоритети. Насамперед страхувати варто те, без чого жити не можна. Наприклад, здоров’я. Оформивши добровільний медичний поліс, можна бути впевненим у тому, що у разі потреби буде надана вчасна і кваліфікована медична допомога. Або можна застрахувати майно, у яке вкладені гроші, зароблені раніше. Це може бути квартира або заміський будинок. Тобто ті речі, які відновити дуже складно. Все інше можна залишити на потім.

Також допоможе ще одна важлива опція — страхування цивільної відповідальності. Особливо вона потрібна для захисту квартири (машини за таким принципом страхують автоматично за допомогою ОСЦПВ).

Q0ORX1cBTiOe0ZK5lyIFv6eodUwaUzPSqWxnWuacwRM1TXEGo6kLzu79ILB0B69LeTpZ8b6oIWnePwrV90xu3rzBPG2OWZGoEMJErbSidrzVHW_oUSoOLYHRysGig33K2qkZKuC5=s0

Що робити у разі страхового випадку

Практично за будь-яким варіантом страхування можна діяти за стандартним алгоритмом:

  • негайно звернутися по допомогу;

  • повідомити свою страхову компанію за телефоном гарячої лінії про те, що сталося;

  • зібрати документи, що свідчать про настання критичного випадку;

  • звернутися до страхової за виплатою. Будуть потрібні паспорт та поліс;

  • відбудеться процедура розгляду справи;

  • отримати компенсацію. У разі порушення умов договору компанія може відмовити, але таких справ дуже малий відсоток.

У разі незадоволення прийнятим рішенням його можна оскаржити у суді.

Де краще застрахуватися

Зрозуміло, що страхування тільки тоді буде мати сенс, якщо поліс придбано в надійній компанії, що ретельно дотримується своїх зобов’язань. Однією з таких організацій є СК VUSO, що вже два десятиліття надає свої послуги клієнтам. Компанія має понад 30 представництв по всій території нашої країни, більш як 400 співробітників намагаються зробити процес страхування ще більш доступним для людей. І така робота приносить результат — 90% клієнтів компанії задоволені сервісом, що надає СК VUSO.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ