Підтримати нас

Сім’ї полонених просять Зеленського включити Денісову в склад ТКГ

Автор статті
08 травня 2020 12:00
730
Поширити:

Сім’ї полонених українців в ОРДЛО звернулися до президента Володимира Зеленського з повторним проханням включити уповноважену з прав людини Людмилу Денісову до складу української делегації Тристоронньої контактної групи.

Про це йдеться у зверненні родичів заручників на сторінці організації “Повернення додому” у Facebook.

Зазначається, що родичі полонених озвучували свою вимогу включити Денісову в ТКГ на зустрічі в Офісі президента 28 квітня.

“Вчора був опублікований список нового складу групи, і ви знову не врахували нашого права на захист прав заручників ОРДЛО і членів їхніх сімей. У мінській групі знову немає омбудсмена і наші інтереси та інтереси наших рідних представляти нікому. Обмін заручниками – це гуманітарна місія, яка повинна відбуватися в присутності омбудсмена”, – йдеться в повідомленні.

Сім’ї заручників наголосили, що мають право на захист своїх прав і свобод.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський 5 травня підписав указ про створення делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. Делегацію України в ТКГ очолив другий президент Леонід Кучма.

Його першим заступником став віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, а заступником – народний депутат Олександр Мережко.

Представником у підгрупі з безпеки замість Богдана Бондаря став заступник міністра оборони Олександр Поліщук.

Представником у політичній підгрупі замість Олексія Резнікова став народний депутат Андрій Костін. Представником у гуманітарній підгрупі замість Геннадія Кузнєцова стала народна депутатка Галина Третьякова. Представником у соціально-економічній підгрупі замість Ігоря Веремія стала заступниця міністра економіки Юлія Свириденко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ