Підтримати нас

Штати виходять з угоди ООН щодо підтримки біженців

Автор статті
04 грудня 2017 12:01
612
Поширити:

Дональд Трамп, президент Сполучених Штатів Америки, сказав, що Всесвітній пакт про міграцію Організації Об'єднаних Націй порушує суверенітет країни, тому США більше не братимуть у ньому участі.

2 грудня в Державному департаменті США, як інформує The Voice of America, заявили, що цей договір "містить численні положення, що несумісні з політикою США щодо мігрантів і біженців і принципами адміністрації Трампа стосовно міграції". З цих причин, йдеться у повідомленні, "Дональд Трамп вирішив, що США завершать свою участь у процесі пакту".

Ніккі Гейлі, посол США в ООН, яка оголосила цю заяву в Організації Об'єднаних Націй, наголосила при цьому: "Америка пишається своєю іммігрантською спадщиною і давнім моральним лідерством у наданні підтримки мігрантам і біженцям у всьому світі. Але наші рішення про політику щодо імміграції мають завжди ухвалювати американці і тільки самі американці. Ми самі вирішимо, як найкраще контролювати наші кордони і кому буде дозволено в'їхати до нашої країни".

 

Рекс Тіллерсон, державний секретар США, вже направив в ООН лист про те, що його країна більше не братиме участь у цьому договорі. У заяві мовиться: "Хоча ми продовжимо роботу щодо ряду напрямків в ООН, в даному випадку ми просто не можемо сумлінно підтримувати процес, який може підірвати суверенне право США застосовувати наше імміграційне законодавство і забезпечувати безпеку наших кордонів".

Як стверджує Тіллерсон, США підтримують міжнародне співробітництво з питань міграції, однак суверенні держави несуть основну відповідальність за те, щоб міграція носила безпечний, упорядкований і легальний характер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ