Підтримати нас

Шостий пакет санкцій проти Росії: нафтове ембарго, відключать від SWIFT три банки і три телеканали

Vgoru
Автор статті
04 травня 2022 09:50
687
Поширити:

Черговий пакет європейських санкцій передбачає не лише нафтове ембарго, а й відключення від SWIFT трьох банків. 

Відомо, що це - Сбербанк. Щодо двох інших, то ними, ймовірно, стануть Московський кредитний банк та Россельхозбанк. Також заборонять роботу в Євросоюзі трьом російським пропагандистським телеканалам.

Про це на засіданні Європарламенту повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн. Офіційно презентувати шостий пакет санкцій мають, сьогодні, 4 травня.

«Ми знижуємо швидкість Сбербанку – найбільшого банку Росії – та двох інших великих банків. Ми також забороняємо доступ до нашого ефіру трьом великим російським державним мовникам, які агресивно поширюють путінську брехню та пропаганду», – заявила фон дер Ляйєн.

Чому цим каналами стільки часу дозволяли безборонно поширювали брехню - сказати важко. Але повернемося до фінансових санкцій. За даними Politico, двома іншими банками, які збираються відключити від SWIFT, є Московський кредитний банк та Россельхозбанк.

Також шостий пакет обмежень має на меті поетапно заборонити імпорт російської нафти, без якого РФ чекає повний економічний занепад.

«Скажімо прямо: це буде непросто. Але ми просто зобов’язані над цим працювати. Ми подбаємо про поетапну відмову від російської нафти», – заявила фон дер Ляйєн.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ