Підтримати нас

Що робити, якщо рідні потрапили до полону? Алгоритм дій від Мінреінтеграції

Vgoru
Автор статті
29 листопада 2022 09:03
573
Поширити:

Якщо ваша близька людина потрапила в полон до ворога, потрібно дотримуватися чіткого алгоритму дій. Покрокову інструкцію оприлюднило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Національне інформаційне бюро інформує, що передусім слід зібрати всі можливі факти й докази, необхідні для розшуку людини.

  • Повідомити до Національного інформаційного бюро у будь-який зручний для вас спосіб – зателефонувати на гарячу лінію за номером: 16-48 або ж (044) 287-81-65 чи скористатися чат - ботом
  • Звернутися до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ за телефонами: (067) 650-83-32, (098) 087-36-01 або ж надіслати листа на електронну адресу: united.centre.ssu@gmail.com.
  • Подати заяву до територіального підрозділу поліції. Зафіксувати реєстраційний номер заяви, а також забрати витяг із Єдиного реєстру досудових справ, де буде зазначено ПІБ слідчого. За кожним фактом зникнення, викрадення або потрапляння в полон відкривається кримінальне провадження.
  • Здати біологічний зразок для виведення ДНК-профілю для подальшого їх порівняння. Зразки відбираються у біологічних батьків або дітей зниклої особи.
  • Зв’язатися з СБУ, щоби дізнатися ПІБ слідчого, який веде досудове розслідування, для подальшої взаємодії з ним.
  • Розпочати вести «щоденник», у якому записувати всю важливу інформацію про полоненого, що будете отримувати надалі.

Раніше ми повідомляли, що СБУ звільнили з полону ще 50 українців.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ