Підтримати нас

Що продають за борги

Vgoru
Автор статті
13 травня 2021 14:00
1,210
Поширити:

Держава взялася за боржників. Коли коштів на їх рахунках замало, виконавча служба вдається до стягнення нерухомості.

Таке майно – коштовності, автомобілі - намагаються продати під час аукціонів, які влаштовує державне підприємство "Сетам" (Система електронних торгів арештованим майном). Це підприємство на своєму електронному аукціоні OpenMarket вторгувало 11,8 млрд грн і повернуло в  бюджет держави більше ніж 1,5 млрд грн.

Іноді на аукціоні можна знайти зовсім дивовижні речі. Серед них, наприклад,  пасажирський літак Boeing B 737/524. Він був власністю російської авіакомпанії "Трансаеро". Але компанія заборгувала за обслуговування та стоянку аеропорту «Київ» 625 тисяч доларів. Тож літак був арештований українською виконавчою службою і його вдалося продати   за 661 тис. дол. Так  аеропорт  повернув борг російської  авіакомпанії, яка збанкрутувала ще до торгів.

Серед іншого майна, що продає «Сетам», - 35 весільних суконь, які вилучили в івано-франківської підприємниці. Та чи не найбільше здивував і зовсім незвичайний лот – труна.  Її вилучили у боржниці одного з банків. Вона була зареєстрована як ФОП, що організовує  поховання та надає інші ритуальні послуги. Цей ФОП припинив існування, а домовину купили за стартовою ціною -750 грн.

А ще на аукціоні запропонували купити значок "Народний депутат України". Він належав колишньому меру Миколаєва Олександру Берднікову. У 2015 році його засудили на 8 років за розкрадання 2,5 млн доларів іноземних інвестицій. А половину його конфіскованого майна, у тому числі значок і портрет власника у сірому костюмі, продавали на аукціоні.

Купити значок намагалося восьмеро людей, а придбали його за ціну в 3,8 раза більшу за стартову  – 756 грн (торги починалися з 200 грн).

На фото: Літак російської авіакомпанії "Трансаеро", який в Україні продали за борги аеропорту "Київ".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ