Підтримати нас

Що буде з комунальними тарифами в травні

Vgoru
Автор статті
13 травня 2022 16:09
1,091
Поширити:

Війна триває, фінансові спроможності багатьох наших співгромадян погіршуються. Але послуги в багатьох населених пунктах надаються їм на попередньому рівні. Одна ні війна, ані   воєнний стан  не звільняють від плати за комуналку. Але все ж деякі послаблення діють.

Приміром, якщо хтось не спроможний вчасно заплатити за послуги, то на період дії воєнного стану їм не нараховуватимуться  штраф  і пеня, також за будь-яких обставин нікого не відключатимуть від постачання електрики, води, газу. Проте всіх, хто може сплатити за комунальні послуги, закликають зробити це. Бо саме так можна підтримати на плаву комунальників.

А тепер про тарифи, що діятимуть на комунальні послуги з 1 травня. Адже під час війни дорожчає усе, і багато хто побоюється запровадження, як кажуть, «непідйомних» тарифів.

Тарифи на електроенергію

Воєнне становище ще не скасували, тож уряд прийняв рішення залишити тариф на світло замороженим ще з квітня поточного року і він буде незмінним  наступні 6 місяців.

Зокрема, тариф становить:

  • до 250 кВт*год (включно за весь обсяг споживання) – 1,44 гривні за 1 кВт*год; 

  • більше 250 кВт*год (за весь обсяг споживання) – 1,68 гривні за 1 кВт*год. 

Тарифи на газ

Міністр енергетики Герман Галущенко, а потім у свою чергу прем'єр  Денис Шмигаль та голова Комітету Верховної Ради  з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев запевнили: тарифи на газ не зростатимуть і залишаться на попередньому рівні попри всі обставини.

«Підвищення тарифів на газ і електроенергію зараз не обговорюється. Якими механізмами ми це забезпечуватимемо – подивимося.   Будемо аналізувати та приймати рішення», – сказав Герман Галущенко. 

Тарифи на воду

Саме Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг формує тарифи для  водоканалів країни та  підприємств, що працюють у сфері водопостачання  та водовідведення.

Але про зміну тарифів на постачання води комісія не повідомляла, тож вони  залишаться на попередньому рівні. 

Окремо про збереження попередніх тарифів на воду заявив  мер Києва Віталій Кличко, раніше їх збиралися переглянути з 1 травня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ