Підтримати нас

Шлях до закону стане коротшим

Автор статті
29 липня 2010 11:36
602
Поширити:

Меморандум про співпрацю між Скадовською міською радою, Міжнародним Фондом “Відродження” та Херсонським обласним фондом милосердя та здоров’я було підписано наприкінці червня.

За круглим столом в кабінеті міського голови Олександра Гавриша зібралися представники міжнародного фонду Роман Романов і Ольга Жмурко, голова виконавчого комітету обласного фонду – Наталя Бімбірайте, юрист проекту Анна Мартинюк, координатор Центру надання безкоштовної правової допомоги населенню у нашому районі Іван Шульга, депутати міськради, співавтори Статуту міста.
Учасники висловили своє бачення успішної співпраці у рамках існуючого проекту.
На превеликий жаль, сьогодні існує багато чинників, що не дають малозабезпеченим верствам населення скористатися своїми правовими можливостями. Одним із таких чинників є платні юридичні консультації що надаються місцевими спеціалістами. Через брак коштів не кожен може звернутися до них по правову допомогу. В той же час, є очевидним, що посилення правових можливостей, поінформованість про такі інструменти покращення соціального статусу роблять людину більш діяльною та активною. А можливість реалізувати свої права, зокрема, право на доступ до правосуддя, дотримання трудових та майнових прав, а також право на започаткування власної справи покращують добробут громадян.
За підтримки Міжнародного фонду “Відродження” силами Херсонського обласного фонду милосердя та здоров’я було створено Центр надання правової інформації та консультацій малозахищеним верствам населення, який розмістився в кабінеті №4 міської ради.
Упродовж чотирьох місяців Центр надає безоплатну первинну правову допомогу. За цей період він довів свою ефективність та необхідність міській громаді. Окрім консультування індивідуальних клієнтів співробітники Центру спрямовують свою діяльність на активізацію громадськості для вирішення муніципальних проблем: дотримання порядку формування тарифів на житлово-комунальні послуги, впорядкування нарахування соціальних виплат, зокрема “дітям війни”, а також супроводжують розробку коригування Генплану та розробки плану меж міста, що сприятиме вирішенню проблеми узаконення надання земельних ділянок під забудову за межами міста та прискоренню оформлення правовстановлювальних документів на землю та будівлі.
Така діяльність більш ефективна за активного сприяння міської влади, яка відкрита до діалогу з громадою. Центр вже став своєрідною переговорною платформою, в рамках якої вирішуються соціально значимі питання.
Підписання меморандуму – перший спільний крок громади та влади Скадовська до посилення правових можливостей бідних верств населення. Згідно з підписаним документом міськрада підтримує ініціативу щодо фінансування Центру в подальшому за кошти комунального бюджету та залучення його до співпраці у рамках інших соціальних проектів Скадовська.

Новини

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ