Підтримати нас

Школи Херсонської області отримали нові шкільні автобуси

Автор статті
10 квітня 2017 06:32
603
Поширити:

Сьогодні, 10 березня, райони Херсонщини отримали 13 нових шкільних автобусів.

На площі Свободи зібрались керівництво області, районів та викладачі навчальних закладів, щоб урочисто передати ключів від автобусів головам 11-ти райдержадміністрацій. Вже з наступного тижня автобуси возитимуть учнів Іванівського, Новотроїцького, Каховського, Білозерського, Великолепетиського, Каланчацького, Скадовського, Великоолександрівського, Високопільського, Нововоронцовського та Чаплинського районів.

Автобуси придбали на умовах співфінансування – 70% державної субвенції і 30% із місцевого бюджету. Крім того, Кабінет міністрів надав ще 5,2 млн грн на придбання автобусів. Найближчим часом управління освіти, науки та молоді розпочне тендерну закупівлю.

«У 2016 році було укладено договір на закупівлю 13 шкільних автобусів на 21,7 млн грн, ще 7 автобусів для 5 районів планується закупити протягом року», - розповідає Євген Криницький начальник управління освіти і науки ОДА та наголошує, що це залежить від готовності громад співфінансувати закупівлю автобусів.

Автобуси, які відправили до районів, спеціалізовані для перевезення школярів різного віку. Кожен з автобусів має 30 місць, автономну систему обігріву, кожне пасажирське місце обладнане пасами безпеки, також є система блокування дверей під час руху.

За матеріалами сайту Херсонської ОДА

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ