Підтримати нас

Школи Скадовської громади отримали сучасні ноутбуки

Vgoru
Автор статті
30 грудня 2021 11:00
1,313
Поширити:

Школи Скадовської громади 29 грудня отримали 59 сучасних ноутбуків. Відтепер учні та батьки дітей сподіваються на безперебійність освітнього процесу. Адже для багатьох шкіл громади локдаун та вимушений перехід на онлайн навчання стали справжнім випробуванням. Старі комп'ютери не витримували сучасних вимог до технічних засобів, але відтепер це в минулому.

Учителів забезпечили сучасною апаратурою, яку можна використовувати як для онлайн, так і для офлайн навчання. 

Ноутбуки для закладів освіти Скадовської громади урочисто вручили голові громади Олександру Яковлєву  

Крім того, у цей день у приміщенні Скадовської райдержадміністрації передали сучасні ноутбуки представникам ще вісьмох громад. 

Бехтерська територіальна громада отримала 30, Голопристанська - 59, Долматівська - 15, Каланчацька - 37, Лазурненська - 8, Мирненська - 2, Новомиколаївська - 10, Чулаківська - 34.

У цьому році нові ноутбуки отримують школи усіх районів області:  Бериславський район - 199, Каховський – 427, Скадовський – 254, Генічеський – 299, Херсонський – 426.

Нову апаратуру заклади освіти отримують за проєктом Міністерства освіти і науки України та Міністерства цифрової трансформації України «Ноутбук кожному вчителю». 

Проєкт співфінансується урядом та територіальними громадами у відношенні 90 на 10 відсотків.  На придбання 60 тис. ноутбуків для вчителів України з державного бюджету виділили 980 млн грн.

На Херсонщині 232 заклади освіти 48 територіальних громад отримують 1605 ноутбуків для комфортної роботи вчителів. Державна субвенція на закупівлю техніки в нашу область склала понад 24,5 млн грн, громади виділили близько 4,8 млн грн. Під час  тендеру,  завдяки чітко визначеним пріоритетним технічним характеристикам апаратури, вдалося зекономити понад 2,3 млн грн та отримати якісні ноутбуки  за оптимальну ціну - 18300 грн за одиницю.

Бюджетом країни на 2022 рік ще передбачено державні субвенції на програму «Спроможна школа для кращих результатів»: придбання шкільних автобусів, забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти, на модернізацію харчоблоків та їдалень тощо.

Тож чекаємо на гарні новини й у новому році!

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ