Підтримати нас

Шкідливі слухові ефекти гучної музики

Автор статті
23 вересня 2020 09:41
1,945
Поширити:

Занадто гучна музика може серйозно пошкодити наш слух. Молоді люди, які розважаються в нічних клубах, на дискотеках, концертах, нічних клубах, піддаються впливу шуму протягом декількох годин.

Шкідливі слухові ефекти гучної музики

Занадто гучна музика може серйозно пошкодити наш слух. Молоді люди, які розважаються в нічних клубах, на дискотеках, концертах, нічних клубах, піддаються впливу шуму протягом декількох годин.

Обсяг

Гучність вимірюється рівнем звукового тиску і вимірюється в децибелах. Шуми, що сприймаються нашими вухами, це вібрація тиску повітря на наші барабанні перетинки, яка перетворюється на інформацію, потрапляючи до нашого мозку. Залежно від інтенсивності вібрацій ми чуємо сприймані звуки як м’які чи голосні. Якщо енергія звуку буде вищою, ми почуємо їх голосніше.Мінімальний відчутний обсяг для людського вуха - 0 децибел. Ми все ще можемо відчути звуки 50 децибел, але зі 100 децибел нам уже незручно з вухами, і звуки 120 децибел можуть бути болючими. Ми не можемо виключити ці шуми, тому ми постійно зазнаємо шумового забруднення.

Страшна статистика

Згідно з опитуваннями, близько 16% мають втрату слуху. 50% дітей віком 12-35 років піддаються ризикованому обсягу, 40% - через нічні клуби. Ті, хто відвідує музичні заклади більше трьох разів на місяць, частіше страждають від втрати слуху. Прослуховування музики гучніше 85 децибел на день протягом півгодини вже може спричинити втрату слуху. Згідно з не дуже обнадійливими прогнозами, до 2060 року в США вдвічі більше людей почуватимуться гірше, ніж зараз.

Вечірка - це життя!

Ми відчуваємо гучну музику по всьому тілу. Понад 80 децибел артеріальний тиск і пульс піднімаються, зіниця розширюється, а травлення сповільнюється. Після кількох годин перебування на дискотеці чи концерті ви часто відчуваєте шум у вухах, тупий слух. На музичних майданчиках музика зазвичай гуде з гучністю 80-100 децибел, руйнування клітин волосся у вусі знижує чутливість вуха і виникає слухова втома. У випадку здорового, молодого тіла слух відновлюється за кілька годин, до 1 дня, тому окремий випадок не становить серйозної небезпеки, але якщо ми слухаємо музику, яка дуже часто або регулярно гуде, наш слух може бути безповоротно пошкоджена внаслідок загибелі клітин волосся.

"Диско вухо"

Термін диско вухо використовується для проблем із вухами, спричиненими регулярною музикою, що слухається на великій гучності. Найпоширенішим симптомом є шум у вухах, шум у вухах, який чується у вусі або навіть в голові із зовнішнього джерела. Його можна почути постійно або зрідка. Це може бути як гул, звук, як брижа води, кільце, звуковий сигнал тощо. також сприймається, що зазвичай відбувається в спокійній обстановці. Шум у вухах перешкоджає концентрації уваги, запобігає спокійному сну та може спричинити головний біль. Багато музикантів звертаються до лікаря з такими скаргами. Прослуховування голосної музики через навушники також погіршує слух.

Чудова музика

Нам не потрібно відмовлятися від прослуховування музики чи концерту улюбленої групи, але давайте сприймемо негативні наслідки шуму серйозно! Музика, що слухається на потрібній гучності в середовищі з оптимальною акустикою, корисна для нашого тіла та душі.

Музиканти з вадами слуху

Багато музикантів, співаків та професіоналів навколо них страждають від наслідків тривалої багаторічної гучної музики, наприклад, шуму у вухах, втрати слуху або навіть часткової або повної глухоти.Деякі світові зірки з вадами слуху:1. Стінг займається музикою з 1977 року.2. Оззі Осборн - він тримає рекорд Гіннеса за найдовшим криком: крик на 105 децибелів протягом 1 хвилини 8 секунд!3. Ерік Клептон - музикою займається з 1962 року.4. Філ Коллінз 5. will.i.am 6. Актор Вільям Шатнер зазнав інтенсивного звукового ефекту під час зйомок фільму, який пошкодив його слух.

Найгучніші роботи

  • Заводи: гучні машини
  • Конструкція: звук відбійного молотка становить 115 децибел
  • Моторизовані кур'єри: шум, що створюється повітряним потоком, що протікає поруч із шоломом, може становити до 90 децибелів зі швидкістю 100 км / год, що можна терпіти максимум 2-3 години.
  • Розваги: ​​гучна музика
  • Аеропорти: звук реактивного літака становить 140 децибел.

Як запобігти втраті слуху?

- Не слухайте музику на високій гучності в навушниках! -Не стійте занадто близько до ораторів у нічних клубах та на концертах! -Надягайте спеціальні беруші на галасливих робочих місцях! -Використовуйте звукоізоляційні панелі, штори, килими на своїх робочих місцях та вдома! -Розробіть ідеальну акустику для прослуховування музики, щоб небезпечні звуки не шкодили і нашим вухам!

perfectacoustic.es

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ