Підтримати нас

Шерифиня Великокопанівської ОТГ. ВІДЕО

Автор статті
19 березня 2021 06:55
1,459
Поширити:

Село Великі Копані на Херсонщині з точки зору поліції дуже складне та небезпечне. Однак за статистикою кількість правопорушень - не вище середнього рівня. Бо, як каже заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції Управління превентивної діяльності ГУНП у Херсонській області підполковник поліції Андрій Хурса, - тут є Неоніла Валеріївна Кудревська, яка дивовижним чином "тримає ситуацію під контролем".

Така репутація в села склалася ось чому. На його території розташований найбільший на півдні України оптовий ринок “Нежданна”. Починаючи з ранньої весни і до пізньої осені, аграрії області звозять сюди овочі та фрукти, а потім урожай “роз’їжджається” по всіх інших регіонах. Сюди ж на тимчасові заробітки люди прибувають звідусіль. І більша половина заробітчан, як тут кажуть, неблагонадійні. Тобто, безхатьки; без документів; раніше засуджені; люди, що наразі ховаються від правосуддя або перебувають на обліку в службі пробації та втекли з місця реєстрації; хтось переховується від призову в армію; є залежні від алкоголю або наркотиків; підлітки тікають сюди з неблагополучних сімей.

Узимку ринок затихає. Але приїжджі заробітчани залишаються без роботи, без грошей. Тож починають пиячити та красти. Отже, криміногенна ситуація тут не з простих. А дільничний офіцер поліції - один, і обслуговує він 7 сіл району. До того ж офіцерів дуже часто міняють, - щороку, а то й частіше. Вони просто фізично не встигають займатися профілактикою.

Голова Великокопанівської об'єднаної територіальної громади Валентина Костенко каже, що доволі довго шукала відповідальну людину до штату сільради, щоб та постійно перебувала в селі й пильнувала за порядком. Перебирала різні варіанти, але серед місцевих знайти підходящу кандидатуру виявилося складно. У той же час чула дуже багато гарних відгуків про роботу помічниці дільничного, інспектора з охорони правопорядку Неоніли Кудревської з сусіднього села Виноградового.

До того, як стати “шерифом”, Неоніла Валеріївна у Виноградовому де тільки не працювала: і на виробництві макаронів, і лаборантом на фермі, і завгоспом у будинку культури.

Добровільним помічником дільничного та інспектором з охорони правопорядку сільради Неоніла Валеріївна 12 років працювала у Виноградовому, а останні чотири роки - у Великих Копанях. І більша частина її роботи - невидима.

Докладніше про шерифиню - читайте у статті: https://vgoru.org/post/u-velykykh-kopaniakh-vse-pid-kontrolem

P.S. «Програма «Шерифи для нових громад» — це історії про надзвичайних мешканців Херсонщини, які працюють у своїх громадах «замість поліцейського». Проєкт команди продакшн «Вгору» та «Шерифи для нових громад» відібрали торік на відкритому конкурсі «Створюй із Суспільним».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ