Підтримати нас

Щедрість ворога

Автор статті
29 грудня 2019 08:20
804
Поширити:

Перед новим 2020 роком президент країни, що зайняла частину нашої території і щодня вбиває наших людей, несподівано розщедрився.

Володимир Зеленський отримає від Володимира Путіна барські подарунки: дешевий газ, 3 мільярди і полонених. З чого б це?

Відповідь дуже проста. Усі подарунки Путіна – отруєні. Дешевий газ (ціна як для Німеччини мінус вартість транзиту) буде для цілком конкретних ̶О̶П̶Г̶ ФПГ, які і так на гачку Росії. А для всієї країни нинішня угода – це консервація приблизно половини труби через низькі обсяги транзиту, які прогарантував "Газпром" і повна втрата одного з небагатьох інструментів українського тиску на РФ через відмову від арбітражів та антимонопольних судів.

3 мільярди, які начебто подарував Путін, підуть головним чином на погашення боргів "Нафтогазу", решту – розпиляють. У росіян демонічне почуття гумору: рівно таку саму суму в 2013 році вони дали Віктору Януковичу "для підтримки штанів" за відмову від асоціації з ЄС. Правда, тоді РФ фактично позичила їх. Тепер вона вимагає, щоб політичний хабар Януковичу віддавала держава. Зараз Росія дає 3 мільярди хабаря Зеленському. Але ці гроші чесно відсуджені, їхня несплата відкривала б "Нафтогазу" можливість претендувати на стягнення з "Газпрому" 12 мільярдів. Хтось скаже: краще 3 і зараз, ніж 12, але колись. Тут треба розуміти: 12 і колись – це в першу чергу один з небагатьох інструментів тиску на РФ. В України донедавна зберігалася можливість створювати гібридні, як зараз модно казати, неприємності Росії по всьому світу – з блокуванням рахунків, арештом майна і тд. Нинішні 3 мільярди спустять на те, щоб Зеленський ще рік подобався ватним виборцям.

І найчутливіше питання: обмін. Ще перед виборами Зеленський заявляв, що повернення всіх полонених – головна місія його президентства. Путін в Парижі пообіцяв полонених поміняти до Нового року. Всіх на всіх. За даними СБУ, всіх – 254. І це лише в застінках "ДНР-ЛНР". Ще мінімум 88 в РФ. Це офіційно визнані політв'язні. А ще тисячі – не політичні: провідники поїздів, водії автобусів, будівельники тощо, яких взяли просто для поповнення обмінного фонду, як легку здобич. Тобто за найскромнішими підрахунками всі – це 342 людини. З усіх 342 Путін віддає усіх 55. Виборця Зеленського можливо така неточність в цифрах не засмутить. Його виборець з високою ймовірністю сьогодні не буде платити кров'ю за дешеві електоральні бали для свого кумира. Але в ці передсвяткові дні є ті, кому буде не до олів'є і "95-го кварталу". Це рідні людей, яких убили беркутівці на Майдані і російські агенти в Харкові 2015-го. І найголовніше. Щоб Зеленський попіарився в новорічну ніч, Україна віддає останню пряму російську агентуру, чий склад злочину задокументований: осіб, які захоплювали Маріуполь в травні 2014-го та виконавців теракту в Харкові у лютому 2015-го. Нагадаю, в цьому теракті загинула дитина 15 років і ще одній ледве виповнилося 18.

Щоб Зеленський попіарився, родичам загиблих плюють в обличчя. Щоб Зеленський попіарився, плюють в обличчя розвідникам та контррозвідникам, які викривали цих убивць та терористів. Спецназівцям, які їх брали. Слідчим і навіть прокурорам, які роками воювали за ці справи.

Щоб Зеленський попіарився, плюють в обличчя всій патріотично налаштованій частині суспільства, зокрема і тим, хто кров'ю та потом бореться за цю країну.

А головне – за нечувану щедрість Путіна до Зеленського платимо всі ми.

Андрій Білецький 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ