Підтримати нас

Ще одна об’єднана громада Херсонщини затвердила бюджет участі

Автор статті
19 березня 2020 16:00
620
Поширити:

Борозенська ОТГ Великоолександрівського району затвердила громадський бюджет (відомий також як бюджет участі) – це частина коштів місцевого бюджету, щодо якої мешканці населених пунктів самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування, результати якого мають пряму дію, незалежно від волі чиновників та депутатів.

На 2020 рік Борозенська сільська рада виділила 100 тис. грн, тобто по 10 тис. на кожне село, яке входить до складу об’єднаної громади. Бюджет запустили в лютому, конкурс розпочався з 1 березня і закінчиться 30 квітня. Ідею запровадити таку ініціативу подала експертка Програми «U-LEAD з Європою» Олександра Фадєєва, яка працює з громадами в напрямку регіонального розвитку: «Якщо немає можливості одразу розвивати економіку, то необхідно працювати над навчанням людей, над спроможністю громади. Сталий розвиток – це ж поєднання всіх гілок розвитку: економічної, людської та екологічної. Дуже рада, що у громаді одразу відчувається азарт до підготовки проєктів, навчені люди – найкраще, що може трапитись з громадою».

"Я вважаю, що для громади громадський бюджет є дуже корисним, бо можуть брати участь всі покоління. Я особисто готуватиму проєкт, хочу долучити підлітків та старше покоління до участі", – зазначає Маргарита Буднік, директорка Борозенського будинку культури.

На підготовчому етапі за основу було взято документи Кочубеївської громади, як найдосвідченішої та найпершої ОТГ області. Умови участі передбачають написання проєкту, який має суспільну цінність, а також необхідно зібрати п’ять підписів для подачі заявки. За кожний поданий проєкт будуть голосувати мешканці.

"Під лежачий камінь вода не тече, тільки ми самі можемо зробити щось корисне для своєї громади. Я знаю, що ми можемо залучити людей для цього", –  Світлана Литовченко, депутатка, вчителька Борозенської ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ