Підтримати нас

“Шахтар”, “Динамо”, “Зоря” проти Європи: 0:8

Автор статті
02 жовтня 2021 07:00
1,160
Поширити:

Великий клубний футбол повернувся до Європи на тижні, що закінчується. Десятки європейських команд зіграли другий тур у трьох головних турнірах УЄФА - Лізі Чемпіонів, Лізі Європи і Лізі Конференцій.

Увага українських уболівальників, перш за все, звичайно ж, була прикута до виступів вітчизняних команд. На жаль, у цьому турі гра всіх трьох наших клубів - донецького "Шахтаря", київського "Динамо" і луганської "Зорі" - залишила суперечливі враження.

"Шахтар" на НСК "Олімпійський" у Києві приймав міланський "Інтер". За останній рік це був уже третій матч цих команд у рамках групового турніру Ліги Чемпіонів. І треба ж такому статися: втретє поспіль команди грають внічию з рахунком 0:0!

Загалом цей матч можна назвати матчем рівних команд. Деякі відрізки краще провів "Інтер", у деяких краще виглядав "Шахтар". У другому таймі донецька команда і зовсім заволоділа ініціативою, перейшовши великими силами на поле "Інтера". Але, за великим рахунком, стовідсоткових моментів для взяття воріт "гірники" не створили. Відмінний вигляд мав у цей вечір захист міланської бригади, в якій виділявся словенець Мілан Шкріньяр. Водочас у своїх контратаках "Інтер" не раз міг засмутити підопічних Роберто Де Дзербі, але м'яч вперто не хотів залітати у ворота Андрія Пятова. Справедливості заради треба відзначити, що і 37-річний ветеран українського воротарського цеху під завісу зустрічі "потягнув" два м'ячі, які менш досвідчений голкіпер міг би не відбити.

У наступних двох турах "Шахтарю" доведеться зустрітися з мадридським "Реалом". Іспанський гранд на цьому тижні став справжньою "зіркою" журналістських матеріалів. "Зіркою" зі знаком "мінус". Адже великий "Реал" у Мадриді на "Сантьяго Бернабеу" поступився новачку і номінальному аутсайдеру всієї Ліги Чемпіонів - "Шерифу" з Тирасполя з рахунком 1:2! Підопічні українського тренера Юрія Вернидуба вже створили історію, вигравши обидва перші матчі в Лізі Чемпіонів і зайнявши на цей час перше місце, випередивши й "Реал", і "Інтер", і "Шахтар".

Інший наш представник у Лізі Чемпіонів, київське "Динамо", приїхало в Мюнхен на гру з грізною "Баварією" і, схоже, вже з перших хвилин не повірило у свої сили. Дуже швидко німецька команда взяла м'яч під контроль і раз за разом почала створювати небезпечні моменти біля воріт Георгія Бущана. "Баварія" закономірно забила швидкий гол: Сидорчук необережно зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, а пенальті впевнено реалізував Роберт Левандовський. Він же через кілька хвилин забив і другий м'яч після помилки "динамівців" у центрі поля.

Здавалося, у другому таймі, після "ласкавих" побажань Мірчі Луческу, "Динамо" повинно було додати і принаймні відсунути гру від власних воріт. Але ж ні! Біля воріт Бущана, мабуть, стало ще спекотніше, ніж у таймі першому. І м'ячі в його ворота посипалися, як з рогу достатку. Лише фінальний свисток зупинив "Баварію", яка забила п'ять м'ячів у ворота флагмана українського футболу і готова була продовжувати цей карнавал, якби часу було більше.

У паралельному матчі цієї групи "Бенфіка" в Лісабоні досить легко розібралася з "Барселоною", обігравши клуб, який втратив Ліонеля Мессі, з рахунком 3:0. Чималий внесок у цей розгром вніс і український нападник Роман Яремчук. Роман хоч і не відзначився забитим м'ячем, але пристойно навантажив оборону каталонської команди.

У жовтні "Динамо" зіграє два матчі з "Барселоною", в яких, по суті, може визначитися доля якщо не путівки в ⅛ фіналу Ліги Чемпіонів, то, принаймні, питання про вихід з групи. А "Барселона" в перших двох турах програла обидва матчі з рахунком 0:3, і таким слабким цей клуб не виглядав ще з часів легендарних перемог над ним київського "Динамо" восени 1999-го року.

Нарешті, в Лізі Конференцій луганська "Зоря" в матчі на "Славутич-Арені" в Запоріжжі нічого не змогла протиставити італійській "Ромі", яка спокійно, на класі, обіграла українців з рахунком 3:0.

Після перших двох турів "Зоря" опустилася на останнє місце в групі, програвши обидві зустрічі із загальним рахунком 6:1. Щоб виправити ситуацію, луганчанам належить набирати очки в наступних двох матчах проти софійського ЦСКА.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ