Підтримати нас

Шахраював із зони. У Херсоні кіберполіція викрила зека, який через інтернет продавав "віртуальні" мобілки

Автор статті
26 березня 2021 11:30
909
Поширити:

Навіть перебуваючи в місцях позбавлення волі, деякі особливо спритні громадяни примудряються вести нелегальний "бізнес", який приносить чималі доходи.

У цьому зайвий раз переконалися співробітники Департаменту кіберполіції в Херсоні, яким спільно з колегами з пенітенціарної служби вдалося вирахувати одного такого умільця, який, сидячи на нарах, користувався інтернетом і розміщував на сайтах оголошення про неіснуючі товари.

Кіберзек основною умовою своїх угод ставив обов'язкову повну або часткову передоплату. "Терпіли", які хотіли придбати "ноутбук" або "айфон", переказували гроші на банківську карту ув'язненого. Після чого останній видаляв оголошення і блокував акаунти клієнтів.

Правоохоронці вилучили у 27-річного фігуранта мобільний телефон і сім-карту, за допомогою яких він "працював".

Як повідомляє відділ комунікації поліції Херсонщини, відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України (карається штрафом від 3 до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років). Чоловіку вже повідомлено про підозру. 

До речі, інцидент стався у Північній виправній колонії №30, де лише днями зафіксували численні порушення режиму утримання засуджених.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ