Підтримати нас

Шаховий турнір “Меморіал Сергія Хмельницького - 2022”. ФОТОРЕПОРТАЖ

Vgoru
Автор статті
10 січня 2022 14:30
1,899
Поширити:

У Херсоні підбили підсумки обласного турніру з шахів пам’яті талановитого земляка Сергія Хмельницького*. У цьому турнірі, під час якого можна виконати кваліфікацію кандидата у майстри спорту, немає ні вікових обмежень, ні обмежень за статтю. Тож у змаганнях взяли участь і діти, і дорослі, чоловіки і жінки.

“Меморіал Сергія Хмельницького” відбувається вже 23 роки поспіль на початку нового року. Але торік його не проводили через карантинні обмеження.   Цього разу в змаганнях взяти участь понад 100 спортсменів із Херсона, Генічеська, Скадовська, Нової Каховки, Олешок. 

Змагання серед 68 учасників проходило у трьох категоріях: “С”, “В”, “А”.

Категорія “С” - учасники без розряду або з третім розрядом. Переможцем став Єгор Добрянський. Друге призове місце посів Назар Паньшин. На третьому місті - Максим Какуля.

Категорія “B” - спортсмени до першого розряду включно з рейтингом 2000 та нижче. Перемогу виборов Ілля Ісаков. На другому місті Роман Корнієнко. Третє - посів Кирило Холявко.

Категорія “А” - майстри спорту, кандидати у майстри спорту та першорозрядники з високим рейтингом. Переможцем турніру категорії “А” став майстер спорту Костянтин Лой. На другій сходинці майстер спорту Олександр Французов. Третю виборов Даніїл Штокало, тим самим здобувши звання кандидата у майстри спорту. Також здобув це звання й Олександр Сипко, який посів шосте місце.

Директорка Херсонського шахово-шашкового центру Оксана Хорошавіна повідомила, що на  нинішній рік в області заплановано 28 змагань з шахів, 23 з них відбудуться у Херсоні.

*Довідково. Сергій Хмельницький - один із найталановитіших вихованців Херсонського шахово-шашкового центру. Здобув звання майстра спорту міжнародного класу в 15 років.

Матеріал підготовлено у межах Медіашколи “Вгору”, що проводять Благодійна організація “Фонд милосердя та здоров’я” в партнерстві з Медіаплатформою “Вгору” за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Фото Андрія Бороменського Фото Андрія Бороменського
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ