Підтримати нас

Сергій Токарєв: “Книжку про сміття” від ЛакіБукс отримали бібліотеки семи регіонів України

Автор статті
27 липня 2019 02:07
793
Поширити:

155 бібліотек з семи областей Сходу та Півдня України отримали “Книжку про сміття” Галини Ткачук від благодійного проекту ЛакіБукс.

Про це розповідає ініціатор проекту та співзасновник IT-компанії Lucky Labs Сергій Токарєв, передає УНН.

“Ми презентували книгу на Книжковому Арсеналі в Києві. Після цього Галина Ткачук відвідала із нею п’ять міст України. У кожному з них виявилось, що теми сміття і екології небайдужі українській молоді, – говорить Токарєв, – У липні ми подарували біля 500 примірників книги бібліотеками країни”.

Нове видання проекту вийшло після еко-воркшопу, який ЛакіБукс провів для київських школярів. Вісім з учасників еко-воркшопу стали співавторами книги – Олександра Гома, Андрій Добровольський, Сергій Колядич, Ганна Березовська, Ганна Терещук, Микита Суботовський, Анастасія Сахно та Каріна Пархоменко.

“Чому “Книжка про сміття” дивовижна? По-перше, тому, що йдеться в ній про… сміття. Тобто, про річ, яку дуже легко створити, але якої дуже важко позбутися. По-друге, автори не просто розповідають, що таке сміття, яким воно може бути, але й досліджують "сміттєві" проблеми зусібіч. По-третє, книга допомагає з’ясувати, що може зробити кожен з нас та визначити, як взагалі вирішувати означені проблеми,” – пишуть з Центральної бібліотеки для дітей міста Запоріжжя.

Книжка про сміття стала шостим виданням проекту. Загалом, трохи більше ніж за два роки, представники ЛакіБукс безкоштовно розповсюдили більше 5000 науково-популярних книжок для підлітків.

“Мета видань проекту ЛакіБукс – допомагати, направляти і надихати нове покоління на творчість, винаходи, втілення найнестандартніших підходів і найбожевільніших ідей. Дуже раді саме таким книжкам, адже саме сільські бібліотеки найбільше потребують допомоги”, – розповідає Ганна Василівна з сільської бібліотеки Казацького Одеської області.

“Книжка про сміття” вийшла у Видавництві Старого Лева.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ