Підтримати нас

Серед кримчан збільшується попит на отримання біометричних паспортів

Автор статті
21 серпня 2018 14:30
708
Поширити:

У Представництві президента України в АРК відзначають істотне збільшення попиту кримчан на отримання документів державного зразка, в тому числі біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Про це заявив 20 серпня на прес-конференції в Києві перший заступник постійного представника президента України в АРК Ізет Гданов, передає Радіо Свобода.

За його словами, за минулий рік кількість біометричних паспортів, виданих у Херсонській області, що межує з окупованим Кримом, перевищила 55 тисяч, у той час як у період з 1 січня 2017 року по 14 вересня 2017 року центрах надання адміністративних послуг видали 8398 таких документів.

Ізет Гданов зазначив "істотне зростання потужностей" роботи Державної міграційної служби в регіоні, у тому числі відкриття відповідних адміністративних центрів, у яких станом на 1 серпня 2018 року громадяни України отримали 4504 ID-карти державного зразка.

Заступник постійного представника президента України в АРК додав, що зараз кримчанам, яким потрібно після досягнення необхідного віку вклеїти фотографію в український паспорт, пропонують видати ID-карту. Гданов пояснив це необхідністю проводити ідентифікацію осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, а також державною політикою, згідно з якою всі громадяни України до 2020 року повинні отримати ID-карти.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ