Підтримати нас

Село Станіслав першим на Херсонщині запровадило роздільний збір сміття

Автор статті
09 жовтня 2020 08:00
781
Поширити:

Село Станіслав Білозерського району - одне з небагатьох на Херсонщині, де запроваджено роздільний збір сміття. Навіть у Херсоні спеціальні сміттєві баки для роздільного збору сміття зараз є тільки в кількох ОСББ.

«Вага одного тюку зі сміттям - від 50 до 60 кг. Далі їх чекає переробка. А ще до червня 2019 року пластикові пляшки відправлялися до сміттєзвалища», - написав у соцмережі голова Станіславської ОТГ Володимир Желуденко.

Майданчики із роздільного збору відходів в ОТГ  встановили в рамках проєкту «Будуймо охайну громаду разом» у липні-серпні 2019 року за підтримки партнера Програми DOBRE. Також було започатковано роздільний збір відходів у закладах освіти. Водночас запровадили централізований вивіз ТПВ від населення.

А у грудні 2019 року за кошти інфраструктурної субвенції  придбали сміттєвоз.

«Цього року протягом травня-липня, за ініціативи молодіжної ради Станіславської громади,  реалізовано проєкт «Громада без сміття», у рамках якого  придбано промисловий гідравлічний прес зусиллям п’ять тонн для КП «Надія» та започатковано роздільний збір відходів у закладах культури громади та амбулаторії. Проєкт реалізовано за підтримки Програми DOBRE. Незабаром послуга централізованого вивезення ТПВ від населення буде запроваджена у селі Олександрівка, що після 25 жовтня увійде до складу Станіславської громади», - додав голова ОТГ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ