Підтримати нас

СБУ знешкодила мережу "журналістів" херсонського колаборанта Стремоусова

Vgoru
Автор статті
17 червня 2022 11:18
3,458
Поширити:

Служба безпеки України повідомила про викриття великої мережі російської агентури, яку координував радник голови окупаційної адміністрації Криму Аксьонова. Викриті російські агенти є мережею так званих "журналістів" херсонського колаборанта Кирила Стремоусова. Про це пише Мост, посилаючись на власні джерела.

У Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях працівники СБУ затримали 19 агентів ворога.

Затримані коригували ракетні обстріли українських міст, розвідували позиції підрозділів ЗСУ, а також збирали інформацію щодо місць утримання російських полонених. Крім того, вони займалися підбором даних про учасників національного спротиву, які підпільно протидіють загарбникам на тимчасово окупованих територіях півдня України.

За даними слідства, ворожою групою керував агент фсб, який перебував в одному з районів Херсонщини. Одержані від інформаторів розвіддані він передав представникам російських спецслужб, серед яких – радник так званого «голови Криму» Аксьонова.

Встановлено, що агентурну мережу сформували два кадрові співробітники фсб для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України. До складу групи входили мешканці з різних регіонів.
Передачу інформації здійснювали через «зв’язкових», які знаходились на тимчасово окупованій території Херсонської області. Для комунікації використовували закриті Telegram-канали.
Серед переданих окупантам відомостей були електронні карти з локаціями місць масового перебування людей, об’єктів критичної інфраструктури та українських військових підрозділів.
 
Під час проведення понад 30 обшуків за місцями перебування ворожої агентури правоохоронці виявили:
 
▪️ зброю,
▪️ комп’ютерну техніку та засоби зв’язку з доказами злочинів,
▪️ прокремлівські агітаційні матеріали.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.
Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
Спецоперацію проводили співробітники Департаменту захисту національної державності та Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ