Підтримати нас

СБУ вестиме спецреєстр артистів, які гастролюють у РФ

Автор статті
02 липня 2018 06:02
774
Поширити:

Музиканти і актори, які гастролюють на території Росії, потраплятимуть до спецреєстру.

Такий законопроект Кабінет міністрів уже вніс у Верховну Раду, розповів віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, передає сайт Gazeta.ua.

 

Зірки самі будуть зобов'язані повідомляти Службу безпеки України про участь у заходах у Російській Федерації.

"Після цього СБУ звертається до органу, який веде спеціальний реєстр осіб, які гастролюють на території держави-агресора. На підставі цього реєстру потім телебачення титруватиме виступ або відеокліп такого виконавця написом, що цей артист гастролює на території держави-агресора. На радіо це відбувається шляхом голосового повідомлення з боку диктора, також все це титрується в рекламних оголошеннях та афішах концертів, які проходять за участю цього виконавця в Україні", - розповів Кириленко.

Також віце-прем'єр запропонував ввести гастрольний збір у розмірі 20%, який стягуватимуть з кожного заходу, в якому беруть участь виконавці, занесені до реєстру осіб, які гастролюють на території держави-агресора.

"І цільовим чином ці кошти повинні йти на підтримку обороноздатності і національної безпеки України. У зв'язку з цим також вносяться зміни в Податковий і Бюджетний кодекси. Законопроект зареєстрований, він, безумовно, розглядатиметься. Зрозуміло, є ті, хто проти. Проти в основному телеканали, в ротації яких є відеокліпи за участю деяких виконавців, які найчастіше в останні роки відвідували державу-агресора. Цей опір, правда, неофіційний - прихований або напівприхований. Це не стане перешкодою для розгляду законопроекту. А вже депутати будуть визначатися щодо його підтримки".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ