Підтримати нас

СБУ повідомила про спецоперацію на автозаправках

Vgoru
Автор статті
12 березня 2021 09:00
1,011
Поширити:

В Україні викрили масштабну оборудку з "тіньової" реалізації неякісних нафтопродуктів.

Окрім СБУ, у спецоперації взяли участь працівники Державної податкової служби, Держпраці та Держпродспоживслужби, повідомляє пресцентр СБУ.  

Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Кримінальне провадження розпочато за статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 3 ст. 209 (легалізація чи відмивання майна, одержаного злочинним шляхом);
  • ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків);
  • ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
  • ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення підакцизних товарів).

У межах кримінального провадження правоохоронці задокументували організацію масштабної протиправної схеми обігу та реалізації неякісних нафтопродуктів. Встановлено, що у такий спосіб організатори свідомо ухилялися від сплати податків до держбюджету чим завдали збитків у великих розмірах.

На теперішній час проводиться понад 140 санкціонованих обшуків у 13 офісних приміщеннях, 7 нафтобазах, 13 морських суднах, 105 автозаправних станціях та 2 відділах митного оформлення.

Досудове розслідування триває та здійснюється Державною фіскальною службою під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора. Додаткові деталі буде повідомлено згодом, обіцяють у пресцентрі СБУ.

Cлужба безпеки офіційно не вказує, про які  АЗС йдеться, однак зрозуміло: мова про мережу Глуско. Те підтверджує і повідомлення на сайті компанії:

"Щиро сподіваємося, що абсурдні звинувачення до нас будуть спростовані і найближчим часом ми зможемо відновити повноцінну діяльність. З повагою, мережа АЗК ГЛУСКО".

До речі, на Херсонщині, як засвідчує мапа мережі Глуско, працюють 6 автозаправок. Компанію пов’язують з кумом президента РФ Віктором Медведчуком.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ