Підтримати нас

Санаторій “Гопри” виставлять на приватизацію

Автор статті
06 серпня 2020 02:20
869
Поширити:

Санаторій «Гопри» - одна з найстаріших здравниць півдня України, розташований на березі лікувального озера Соляне. Відпочивальникам пропонують унікальні грязі, які мають лікувальний ефект, особливо добре допомагають при ревматизмі, хворобах опорно-рухової системи, нервової та інших. 

Щороку там відпочивали та оздоровлювались тисячі курортників як з України, так і з інших країн. Під час сезону санаторій забезпечував робочими місцями багато мешканців Голої Пристані, а також був бюджетоутворюючим підприємством, яке сплачувало чимало податків.    

Але, як повідомила начальниця Регіонального відділення Фонду державного майна в Херсонській обл., АР Крим та м. Севастополі Галина Теслюк, 28 липня 2020 року, під час наради у Херсонській обласній держадміністрації, санаторій «Гопри» готують до передачі в приватні руки.

Як повідомив сайту “Новини Голої Пристані” Голопристанський міський голова Олександр Бабич, з 2018 року міська рада, для збереження існування санаторію, намагається розв'язати питання його передачі в комунальну власність міста.

У 2016 році, згідно з Постановою Одеського апеляційного господарського суду, від 05.12.2016 року майно санаторію перейшло у власність Фонду державного майна України.

На запит Голопристанської міської ради щодо передачі санаторію в комунальну власність у Фонді відповіли, що санаторії не включені до переліку об'єктів державної власності, які можуть бути безоплатно передані в комунальну власність.

Після цього було направлено звернення за № 02-17/451 від 06.09.2018 року до Народного депутата України Федора Негоя, який переадресував його до Мінекономрозвитку, яке знову повідомило, що майно санаторію відповідно до норм чинного законодавства не може бути безоплатно передане із державної до комунальної власності. А Фонд Державного майна України у відповідь на лист від Мінекономрозвитку у квітні 2019 року, проінформував, що питання передачі вказаного майна у комунальну власність міста є передчасним.

${gallery:f32f15c3f13fd6c8271ececfae136618}

На бік Голопристанської міської ради стала Асоціація міст України, яка розглянула звернення від міської ради та повідомила, що підготує відповідні правки до Законопроєкту № 9459 «Про внесення змін до Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», але у серпні 2019 року цей законопроєкт було відкликано.

Попри все це, міська влада та мешканці все ж сподіваються, що питання передачі майна до власності Голопристанської ОТГ вирішиться позитивно, але для цього необхідно внести зміни до чинного законодавства, а без допомоги депутатів Верховної Ради України тут не впоратися.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ