Підтримати нас

Руанда готова прийняти африканських біженців за 5 тис. дол. за людину

Автор статті
28 листопада 2017 17:20
577
Поширити:

Влада Руанди заявила про готовність прийняти близько 10 тис. нелегальних мігрантів з Африки, які зараз перебувають на території Ізраїлю, проте за відповідну плату від ізраїльської сторони, повідомляє УНН з посиланням на "Комерсант". 

В кінці минулого тижня міністр закордонних справ Руанди Луїза Мушіківабо в інтерв'ю місцевим ЗМІ повідомила, що її країна готова прийняти близько 10 тис. нелегальних мігрантів з країн Африки, що знаходяться зараз на території Ізраїлю. Заява голови МЗС Руанди стала відповіддю на гучну пропозицію Ізраїлю платити Руанді по 5 тисяч доларів США за кожного нелегального біженця з Африки, які зараз перебувають на території Ізраїля. Крім того, Єрусалим готовий заплатити кожному біженцю по $ 3,5 тис., якщо він добровільно погодиться покинути територію Ізраїлю та виїхати до Руанди. 

Однак деякі місцеві ірзаїльські ЗМІ та правозахисні організації піддали критиці такий підхід влади. Видавець Haaretz Амос Шокен назвав прем'єр-міністра та інших чиновників «вбивцями у костюмах».

«Вони нелегально проникли, так, пане прем'єр-міністр. Але ж вони шукають у нас притулку, і їхні голоси ви не хочете чути. Якщо ви хочете позбутися від них, відправте їх в Канаду або будь-яку іншу країну, де їм буде гарантована безпека. В цьому і полягає ваша відповідальність», - підкреслив бізнесмен.

Однак прем'єр-міністр не погодився з ним, відповівши у Twitter, що «нападки Амоса Шокена лише посилили мою рішучість - продовжувати переміщення нелегальних мігрантів з території Держави Ізраїль». 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ