Підтримати нас

Розвиток людського капіталу Херсонщини

Автор статті
27 серпня 2018 13:44
741
Поширити:

27 серпня на базі Херсонського державного університету відбулася щорічна обласна серпнева конференція педагогічних працівників Херсонщини.

Конференція розпочалася з панельної дискусії на тему: «Херсонщина інвестує в освіту», модератором якої виступив директор Департаменту освіти, науки та молоді обласної державної адміністрації Євген Криницький.

Учасники конференції обговорили результати виконання першої і єдиної в Україні програми розвитку людського капіталу, запровадженої на Херсонщині у 2017 році.

Упродовж 2017-18 навчального року завдяки успішному впровадженню програми «Розвиток людського капіталу Херсонщини» в області збільшилася кількість студентів. У 2017 році питома вага тих, хто вступив до закладів вищої освіти після закінчення школи, збільшилася з 24,6% до 37%.

У 2018 році спостерігається збільшення місць за державним замовленням на 8 %, їх кількість становить 3400 місць.

На базі Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонської державної морської академії, Херсонського державного аграрного університету створено освітні центри «Крим-Україна», які надають консультації та супровід абітурієнтам з АР Крим під час вступу до закладів вищої освіти області без сертифікатів ЗНО. Всього у ВНЗ області навчається близько 400 осіб з АР Крим.

У 2018 році у Херсонському державному університеті відкрилася нова спеціальність - «Медицина» з ліцензійним обсягом 150 осіб, а в Херсонському державному аграрному університеті – спеціальність «Архітектура та містобудування» з ліцензійним обсягом 50 осіб.

За підсумками вступної кампанії 2018 року до Херсонського державного університету буде зараховано майже 2 тисячі студентів, до Херсонського державного аграрного університету - 1193 особи, Херсонського національного технічного університету – 1272 особи, до Херсонської державної морської академії - 1255 осіб.

Завдяки програмі «Розвиток людського капіталу Херсонщини» абітурієнти із сільської місцевості можуть здобути вищу освіту за рахунок обласного та місцевих бюджетів. Але за умови, якщо по завершенню навчання працевлаштуються за місцем проживання. Також учасниками програми «Людський капітал» можуть стати представники соціально незахищениих верств населення і демобілізовані військовослужбовці, що проходили службу в зоні проведення АТО.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ