Підтримати нас

Розруха, пісок та пил: показали 7 моторошних покинутих міст у світі

Vgoru
Автор статті
18 жовтня 2018 03:26
700
Поширити:

Спорожнілі поселення здатні навіювати неймовірний смуток або моторошний страх, але інтерес до них ніколи не пропаде

Боді (Каліфорнія, США)

Містечко золотошукачів Боді з'явилося в 1876 році і почало розвиватися стрімкими темпами. Однак з часом це місце перетворилося на центр злочинності та беззаконня, було сповнене злочинних банд, повій і наркодилерів. Тут постійно влаштовували перестрілки і п'яні бійки.
Коли золотовидобування припинилося, місто помітно спорожніло, а після 1940-х років тут взагалі нікого не залишилося.

Томіока (Японія)

Томіока (Японія)

В японському селищі, що входило до префектури Фукусіма, ще на початку 2011 року вирувало життя. У місті проживало близько 15 800 осіб, яких терміново довелося евакуювати внаслідок цунамі і катастрофи на АЕС. Після цього Томіока стала містом-привидом.

Орадур-сюр-Глан (Франція)

Страшна трагедія сталася в французькому селищі влітку 1944 року. Вона забрала життя 642 осіб. Країна тоді була окупована нацистами, а всі мешканці цього поселення були просто знищені. Вже після війни поблизу побудували місто з такою ж назвою, а селище стало музеєм і пам'ятним меморіалом.

Сен-Жан-Вианней (Канада)

Місто Сен-Жан-Вианней покинули люди після того, як стався зсув. Як з'ясувалося згодом, це поселення було створено в тому ж самому місці, де 5 століть до того вже траплявся такий же катаклізм.

Колманскоп (Намібія)

Колманскоп (Намібія)

В 1908 році німці виявили в Колманскопі поклади алмазів, тому місто миттю почало процвітати й розширюватися. Коли родовища виснажилися, люди не захотіли жити в сухому кліматі і стали тікати.

Острів Хасіма (Японія)

В 1887 році тут були виявлені підводні вугільні шахти, після чого на острові почалося заселення. Але, як це буває, з закриттям родовищ в 1974 році люди покинули острів.

Таварга (Лівія)

Цей лівійське місто спустошила громадянська війна. З 2011 року місто покинуте і закинуте. Тут панує лише тривожне мовчання і розруха.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ