Підтримати нас

Розповіли, хто не хоче підписувати декларації з лікарями

Vgoru
Автор статті
24 жовтня 2018 13:41
678
Поширити:

Великі міста найменш активні в укладанні з лікарями декларацій. Особливо відстають Одеса, Дніпро. Порівняно низька активність і в киян.

"У Києві лише трохи більше 30 відсотків. А, наприклад, у Вінницькій області, яка є лідером – вже майже 70 відсотків усього населення обрали своїх лікарів", — розповів голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко в інтерв'ю інформаційному агентству Укрінформ.

На думку чиновника, гальмування процесу відбувається через місцеву владу й керівництво самих медичних закладів.

"Там працюють лікарі, які скаржаться на низьку зарплату. Пацієнти, які туди ходять, кажуть, що там погано. Однак є можливість у законний спосіб допомогти собі та укласти договір із НСЗУ, отримувати більше фінансування, допомогти провести інформаційну кампанію – чому пацієнтам треба обирати своїх лікарів, які переваги це несе. Але ніхто не докладає до цього зусиль. І є поряд позитивні приклади. Це заклади в сусідній області, які по субвенції отримували мільйон у місяць. Зараз вони отримують 2 чи 2,5 млн. А там, де не поспішають, як отримували мільйон, так і отримують", — зауважив Петренко.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ