Підтримати нас

Розповіли, чому треба знімати пам'ятники Жукову

Автор статті
05 червня 2018 19:00
794
Поширити:

Встановлювати пам'ятники та меморіальні дошки на честь радянського маршала Георгія Жукова в Україні заборонено.

Усі пам'ятники Жукова мають бути демонтовані, йдеться в листі директора Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича. Підготував його у відповідь на звернення депутата Харківської облради Дмитра Булаха, передає УНІАН.

"Днями здуло і розбило меморіальну табличку Жукову. Так от для легалістів, які дуже переживають, свіжа відповідь Інституту національної пам'яті, профільної державної організації, яка відповідає за декомунізацію. Вони кажуть, що вітри дмуть у правильному напрямку", – написав депутат у Facebook.

В'ятрович вказав, що Георгій Жуков у 1920-1921 році брав участь у придушенні селянського повстання на Тамбовщині, в роки Другої світової війни його накази стали причиною загибелі сотень тисяч українців, призваних до Червоної армії. Маршал Жуков також був організатором і керівником військових навчань на Тоцькому полігоні 1954 року, в ході яких до 65 тисяч радянських солдатів були піддані радіаційному опромінюванню. Жуков був одним з ініціаторів придушення національного повстання в Угорщині 1956 року.

Фахівці УІНП дійшли висновку, що Жуків підпадає під закон про декомунізацію як особа, причетна до встановлення радянської влади збройним шляхом.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ