Підтримати нас

Росіяни лізуть у херсонську пастку

Vgoru
Автор статті
13 вересня 2022 16:30
582
Поширити:

В останні дні ЗСУ все частіше завдають ударів по переправах у Херсонській області.

Окупанти дедалі більше відчувають скруту в забезпеченні пальним, боєкомплектом та продовольством і втрачають боєздатність. Однак все одно силкуються переправити на правий берег війська. Відомий експерт Олег Жданов вважає, що росіяни на Херсонщині намагаються підтримати свої підрозділи на правому березі за будь-яку ціну. Бо капітуляція стане для них глобальною поразкою.

Як стверджує військовий експерт, окупанти перекидають лише ту техніку, яку можуть переправити поромами та баржами, аби підтримати те угрупування, яке залишилося.

«Вони намагаються підтримати боєздатність частин. Вони туди надсилають людей і ту техніку, яку можна перевезти оцими поромами, баржами для того, щоб підтримати це угруповання», – пояснив експерт.

Якщо ж угруповання російських військ у Херсоні здасться, передбачає Жданов, «то це буде щось на кшталт Сталінграда, коли німецький генерал Паулюс підписав капітуляцію».

«Для Росії це буде такий удар у плані іміджевих і політичних втрат. Вони з Харковом не можуть сьогодні оговтатися, вже почали вигадувати казки про перегрупування, про відведення військ, мовляв, це все було за планом. Я навіть не уявляю, як вони зможуть це (втрату Херсона) обіграти. Для них це буде нищівна поразка», – впевнений Олег Жданов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ