Підтримати нас

Росія активізувала видачу своїх паспортів на окупованих територіях

Vgoru
Автор статті
16 червня 2022 14:15
1,038
Поширити:

Про це на брифінгу 16 червня повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр:

"Російські загарбники посилюють заходи з примусової паспортизації населення захоплених ними територія. Станом на 13 січня (ймовірно, допущена помилка, і мова йде про 13 червня - Вгору) електронна черга на отримання російського паспорту складаєтсья на два тижні." 

За словами Маляр, окупанти роздають паспорти задля того, щоб збільшити лояльність людей:

"Не виключається, що зазначені заходи проводяться з метою штучного збільшення частки місцевого населеня яке буду зобов'язано гарантовано підтримувати плани кремля щодо анексії окупованих територій у разі проведення так званих референдумів."

Як зазначила заступниця міністра оборони України, росія й надалі хоче провести так звані референдуми, проте їй це досі не вдається:

"Росія не відмовляється від своїх планів провести так звані референдуми. На сьогодні їм це не вдається, з двох причин - місцеве населення сьогодні чинить потужний опір і органи державної влади України, які за законом уповноважені вчинювати такі дії, також роблять свою роботу, результати якої ви бачите у неможливості провести поки що ці референдуми."

Нагадаємо, ще декілька днів тому окупанти змогли роздати лише 25 паспортів. Серед тих, хто отримав документ був і "гауляйтер" Херсонщини Володимир Сальдо. Перед цим російські окупанти пропонували по 10 тисяч рублів за отримання паспорта.

Також ми писали, що родини окупантів заселяються у полишені містянами дома та квартири у Херсоні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ