Підтримати нас

Росія занесла український Херсонес до списку ЮНЕСКО як свій

Автор статті
06 липня 2019 07:00
698
Поширити:

Російська делегація на 43-ій сесії комітету Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО представила український Херсонес Таврійський як російський об'єкт.

Цей хід є прямим визнанням анексії Криму, написала заступниця міністра культури Тамара Мазур на своїй сторінці у Facebook.

"Так зухвало Росія ще не діяла! Роздають прямо на сесії Комітету Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО спецвипуск вісника комісії Нацкомісії ЮНЕСКО РФ, у якому серед російських об`єктів всесвітньої спадщини подають наш Херсонес Таврійський", - написала вона.

Заступниця міністра додала. Що ЮНЕСКО не визнали Крим російським.

"Це неприпустиме порушення усіх норм міжнародного права, відверта пряма заява про анексію, плювок в обличчя ЮНЕСКО та ООН, які неодноразово у своїх документах на найвищому рівні підтвердили, що Крим - це Україна", - додала вона.

У свою чергу посол України в Азербайджані Владислав Каневський повідомив, що спеціальний випуск вісника Комісії Росії у справ ЮНЕСКО, в якому об’єкт Всесвітньої спадщини «Давнє місто Херсонес Таврійський та його хора» долучений до переліку об’єктів Росії був вилучений.

«43 сесія ЮНЕСКО в Баку, крім розгляду важливих питань, «відзначилася» порцією чергової російськоі пропаганди. Херсонес (Крим) чомусь став російським об’єктом Всесвітньої спадщини. Завдяки делегації України і азербайджанським колегам незаконну продукцію вилучено», – повідомив посол у своєму Twitter.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ