Підтримати нас

Родина ведмедів із Херсона залягла в барліг у сплячку. ВІДЕО

Автор статті
07 грудня 2021 11:37
1,047
Поширити:

Херсонські ведмедики Діна та Надійка, котрі зараз живуть у Галицькому Нацпарку, залягли у сплячку. Момент, коли тварини заходили у барліг, зафільмували представники громадської організації  “ЕкоГалич: Реабілітація дикої природи”.

Раніше ведмедиці жили у херсонському зоокутку на Малому Потьомкінському острові в районі гідропарку. Але через жахливі умови утримування їх у 2017 році перевезли до реабілітаційного центру на Івано-Франківщині. Цього декілька років добивалися херсонські активісти, котрі забили на сполох після смерті одного з ведмедів. Тільки після цього інциденту міська рада проголосувала за переміщення тварин до реабілітаційного центру.

Раніше активісти неодноразово повідомляли, що через неповноцінне годування ведмеді не залягали у сплячку, бо не накопичували необхідну кількість поживних речовин. П'ятьох ведмедів тримали у тісному вольєрі, а у 2015 році один із них втік у плавні, проламавши грати. Згодом тварину спіймали та повернули до вольєра. 

До речі, відповідав за стан тварин Ігор Семенчев, директор комунального підприємства “Гарантія”, на балансі якого перебуває зоокуточок у гідропарку. Показово, що він не підтримав переведення родини ведмедів на сесії міськради разом із Володимиром Сальдо та Єгором Устіновим. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ