Підтримати нас

Різновиди обігріву квартири в зимовий період

Vgoru
Автор статті
22 грудня 2022 14:47
2,991
Поширити:

З настанням зими в Україні гостро постало питання обігріву житла. Оскільки стаціонарне опалення не завжди повноцінно може впоратися з покладеними на нього функціями, а ще й наразі часті його відключення через війну, варто замислитися про альтернативні методи обігріву. 

Розглянемо варіанти, прийнятні для споживача середнього рівня достатку.

Стаціонарні обігрівальні джерела

Стаціонарні джерела тепла привабливі вже тим, що не потребують постійного контролю та нагляду щодо регулювання температури. Проте часто їх доповнюють додатковими обігрівачами, оскільки в сильні морози стаціонарного обігріву буває недостатньо.

Для мешканців приватного сектору можливі такі альтернативні джерела тепла як піч, камін або грубка. Вони призначені для твердого різновиду палива (вугілля, дрова). Особливо ретельно потрібно підійти до питання облаштування труби для відведення чадного газу.

Масляний радіатор для обігріву житла

Як додаткові джерела обігріву дуже популярні різноманітні електроприлади. Для ефективного і тривалого використання можна купити масляний калорифер, який відрізняється низкою переваг. Він швидко нагрівається і довго зберігає тепло навіть після вимикання. Це відбувається завдяки оливі, яка міститься всередині. Адже саме такі речовини здатні тривалий час утримувати тепло, передаючи його в навколишній простір та нагріваючи повітря. Сучасні масляні радіатори оснащені різноманітними додатковими функціями й мають естетично привабливий вигляд, тому стануть окрасою будь-якого інтер’єру.

Тепла підлога у квартирі, будинку, котеджі

Підлога з підігрівом у багатьох випадках здатна замінити стаціонарне опалення. У якості теплоносія для неї використовуються електрика або вода, а для її встановлення найпопулярнішими є такі кімнати як ванна, кухня, туалет. Система теплої підлоги вкладається під плитку, якою потім можна безтурботно ходити босоніж. Вона використовується як основне або додаткове джерело обігріву.

Керамічні панелі з інфрачервоним випромінюванням

Інфрачервоне випромінювання може стати основним джерелом обігріву помешкання, оскільки воно дає достатньо тепла. Проте такий результат можливий лише за умови встановлення необхідної кількості панелей із розрахунку на площу. Керамічні обігрівачі — безпечні й економні, мають естетично привабливий вигляд. Частіше використовуються як доповнення до основного осередку тепла.

Дії перед встановленням додаткових джерел обігріву

Щоб зберегти тепло, потрібно:

  1. Встановити ущільнювачі на вікнах та дверях помешкання.

  2. Утеплити та засклити балкон або веранду (у будинку).

  3. Перевірити якість фурнітури та щільність зачинення вікон і дверей.

  4. Утеплити стіни.

Отже, обігріти помешкання можна різними способами. Але перед встановленням додаткових джерел тепла варто виявити причину холоду та усунути її.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ