Підтримати нас

Річку в Словаччині повністю перекрило сміття з України, - екологи

Автор статті
17 травня 2018 14:32
733
Поширити:

У словацьких та угорських ЗМІ з'явились шокуючі фото - річка Бодрог, що витікає з України, заповнена сміттям і побутовими відходами.

Це повідомляється на інформаційному порталі міста Мукачево Закарпатської області.

Бодрог - приток Латориці, що несе свої води з Закарпаття через територію Словаччини та Угорщини. Відтак екогологи припускають, що сміття припливло саме з України.

null

“Такого ми не бачили років 30. Затор із пластику нині має 100-200 м у довжину і постійно зростає. Наразі він знаходиться у гирлі Бодрогу, а далі рушить у бік Угорщини”, - говорить один із місцевих активістів.

Петер Часар (Угорщина), який опублікував фотографії у соціальній мережі говорить, що в Україні “не можуть вирішити навіть питання з перевезенням пасажирів, не те, що із сортуванням відходів”.

null

Фахівці з охорони водних ресурсів припускають, що якщо днями підніметься рівень води внаслідок опадів, то навали сміття Угорщині не уникнути.

“У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему в Національне управління водного господарства. Таке скупчення побутового сміття трапляється нерідко, і особливо під час повеней. У цьому випадку, в залежності від обсягу та природи забруднення, будуть визначатися можливості та режими очищення річки та берегів від сміття”, - зазначив Іштван Ковач, співробітник охорони водних ресурсів.

 
  • В 2015 році в Угорщину також припливло сотні тон сміття із Закарпаття, серед якого були навіть мертві свині.
  • А з пластикових пляшок, які припливають із Закарпаття, угорці будують кораблі, і влаштовують змагання, мета яких - привернути увагу до захисту навколишнього середовища.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ