Підтримати нас

Реальні соціальні послуги замість "хаотичного пожежогасіння"

Автор статті
12 листопада 2017 03:39
702
Поширити:

Маю поділитись друзі думками з конференції з розвитку соціальних послуг на рівні громади та зустрічі з командою "Heartland Family Service".

 

До речі дякую за нагоду Центр розвитку сім'ї та батьківства "Мій Дім". Завжди цікаво пізнавати досвід інших, тим більше, американської ГО, яка надає соціальні послуги в двох штатах Небраски та Айови і має понад 140(!) річну історію. Вони круті - понад 5 десятків соціальних програм, 400 штатних співробітників, 70 штатних психотерапевтів та 27 млн. доларів річного бюджету виглядають трохи (та ні не трохи)))) фантастично в наших реаліях чи не так)?

І цеж лише одна з десятків недержавних організацій які працюють на тій території. (В Штатах, на відміну від Європи - госсектор не надає соціальні послуги - фінансуючи ГО на кшталт нашого соцзамовлення.)

Проблеми тіж самі - залежності, насильство, підліткова злочинність, соціальне сирітство. Але підход до вирішення разюче відрізняється від нашого хаотичного пожежогасіння. Точніше як відрізняється - просто інші ресурси і розуміння необхідності таких інвестицій.

Системно та сплановано вони забезпечують базові потреби починаючи від надання притулку, житла, їжі, фінансової допомоги, піднімаючись разом з клієнтом на вищі щаблі - розвиток компетенцій, вмінь та навичок, окреслення життєвих цілей.

В Україні поки що важко уявити хоч який ринок соціальних послуг, маючи 70 фахівців з соціальної роботи на всю Херсонську область з відсутньою системою професійної підготовки, не працюючим соцзамовленням, майже відсутністю ГО мимоволі замислюєшся про те, що 140 років це надто довго для нас) Як прискорити)))))

Богдан Руденко
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ