Підтримати нас

Рандеву не для двох. Флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів корабель Берегової охорони США HAMILTON

Vgoru
Автор статті
09 травня 2021 08:46
1,205
Поширити:

Учора на світанку, за 100 морських миль від Одеси, у виключній (морській) економічній зоні України, у точці рандеву (так моряки називають місце зустрічі у відкритому морі) флагман Морської охорони Держприкордонслужби "Григорій Куроп’ятников" зустрів корабель Берегової охорони США HAMILTON.

Американські партнери прибули в Україну із дружнім візитом, у рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових та штурмових операціях і ділова зустріч представників охоронців морських кордонів.

За планом спільних навчань кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі. Елементи спільного маневрування із нарощуванням складності, у тому числі й з відбиттям повітряного нападу, майже не довелося імітувати. Дії партнерів  відстежували та супроводжували   судна РФ - два прикордонних сторожових кораблі  ПС ФСБ РФ проєкту "Охотнік", трохи віддалено  кружляв ще один корабель ЧФ РФ.

Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися звузити зону маневру для українського й американського кораблів. Не відповідали на виклики на зв’язок по каналах міжнародної морської безпеки. Зухвале порушення норм міжнародного морського права ретельно зафіксовано і задокументовано українськими прикордонниками.

Ані чотирибальний шторм, ані «Охотніки» під триколором не завадили партнерам відпрацювати програму маневрів.

Наразі корабель Морської охорони Держприкордонслужби "Григорій Куроп’ятников" і корабель США HAMILTON залишаються в морі, продовжуючи спільні навчання.

Візит іноземного гостя до порту Одеса заплановано на 10 травня.

Відділ комунікацій Державної прикордонної служби

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ