Підтримати нас

Районів і РДА більше не буде: реформа місцевого самоврядування в Україні

Автор статті
24 жовтня 2019 03:18
793
Поширити:

В рамках децентралізації в Україні збираються ліквідувати райони і місцеві адміністрації та за європейським зразком створити на їх місці округу і префектури.

Про відповідну ініціативу, яка є частиною реформи місцевого самоврядування, повідомили на презентації прийдешніх правок до Конституції 23 жовтня, пише LB.ua.

Заступник голови парламентської фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко назвав главою метою реформи "зробити владу ближчою до людей на місцях", зазначивши, що це відповідає "європейському досвіду".

Реформа передбачає введення нового адміністративно-територіального устрою, де замість районів будуть округу, які, в свою чергу, будуть складатися з громад.

Відповідно замість місцевих адміністрацій головним органом виконавчої влади в окрузі запропонували зробити префектури на чолі з префектами, призначати і звільняти яких буде президент за поданням Кабміну.

Крім того, голова окремої префектури не зможе обіймати свою посаду довше одного трирічного терміну.

"Сьогодні у нас є можливість довести до кінця реформу місцевого самоврядування ... Ці зміни до Конституції в частині децентралізації за європейським прикладом забезпечать новий адміністративно-територіальний устрій", – сказав на презентації заступник голови Офісу президента Сергій Трофимов.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ