Підтримати нас

Радіоактивний брухт з Херсонського порту поїхав до Одеси

Автор статті
06 липня 2021 13:00
887
Поширити:

У понеділок, 5 липня, о 6 ранку в Херсонському морському порту виявили вантажівку Scania з причепом, завантажену радіоактивним металобрухтом.

Про це повідомили відділ комунікації поліції Херсонської області та Херсонський прикордонний загін південного регіонального управління Держприкордонслужби.

За офіційною інформацією, на небезпечний вантаж автоматично зреагував сигналізаційний дозиметр системи “Янтар”.  За повідомленням прикордонників, рівень радіаційного фону перевищував природну норму в 5 разів, за даними поліції - у 4 рази. 

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 265 Кримінального кодексу України “Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами”. Санкція статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.

Як нам стало відомо, водій працював на фірму-перевізника, прямував з Полтави і не підозрював про небезпеку. Хто постачальник вантажу - не розголошується. 

За неофіційною інформацією, крім радіоактивного брухту, правоохоронці також виявили у кузові вкрадені відбійники з Миколаївської траси. Слідство має також з'ясувати, як вони там опинилися. А щодо самого радіоактивного вантажу, то його тією ж автівкою повезли в Одеську міжобласну філію Державного спеціалізованого підприємства "Об'єднання  Радон”, де є умови для безпечного зберігання радіоактивних відходів.

Фото: Херсонського прикордонного загону південного регіонального управління Держприкордонслужби

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ