Підтримати нас

Рада скасувала ліцензію на торгівлю вином

Автор статті
25 вересня 2016 01:59
576
Поширити:

Під дію закону потрапляють виноробні компанії, які використовують власну сировину.

Ліцензія в 0,5 млн. грн. на оптову торгівлю вином і медовими напоями, які вироблені з сировини власного виробництва (не придбання), скасована. Законопроект № 2739 у другому читанні у вівторок, 21 вересня, підтримали 230 народних депутатів.

Документ вводить визначення для медових напоїв і виноматеріалів. Медовим напоєм тепер вважається напій, зроблений з натурального бджолиного меду, міцність якого набувається внаслідок спиртового бродіння розчину меду, а також в разі виготовлення напоїв медових кріплених – підвищується шляхом додавання етилового спирту.

Раніше виноробні компанії неодноразово зверталися до уряду і парламенту щодо скасування ліцензії на оптовий продаж їх продукції, оскільки її вартість в 500 тис. грн. є занадто високою. Низка зареєстрованих у попередні роки законопроектів щодо скасування цієї ліцензії так і не були прийняті.

Після прийняття такого закону слід сподіватися про розвиток виноробства на Херсонщині. Адже у минулі роки тут працювало близько 20 заводів, що виробляли натуральні вина. Напевне, можна сподіватися, що й прославлена продукція з підвалів князя Трубецького, роташованих у Бериславському районі Херсонщини “Оксамит України”  та “Перлина степу”  у роздрібному продажу подешевшпють і стануть доступнішими.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ