Підтримати нас

Письменники і громадські діячі назвали найкращий законопроект про мови

Автор статті
03 жовтня 2018 06:00
663
Поширити:

Українські письменники, вчені та громадські діячі виступили з підтримкою зареєстрованого у Верховній Раді законопроекту №5556 "Про мови в Україні" і закликали народних депутатів прийняти його.

Про це йдеться в колективному листі на ім'я голови Верховної Ради Андрія Парубія, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На розгляд поточної сесії Верховної Ради України надійшло три законопроекти про мови в Україні... Лише один…а саме проект Закону №5556, найбільш повно і виважено регулює відповідно до Конституції порядок застосування державної мови, мов корінних народів і національних меншин. Ми закликаємо народних депутатів ухвалити законопроект "Про мови в Україні " №5556 у першому читанні за основу", - йдеться в листі.

Також наголошується, що прийняття закону "сприятиме консолідації суспільства, формуванню і захисту національного мовно-інформаційного простору, посиленню національної безпеки і суверенітету України".

Документ підписали 149 діячів науки, культури і громадянського суспільства, в тому числі Іван Дзюба, Роман Балаян, Євген Бистрицький, Іван Вакарчук, Володимир Горбулін, Володимир Даниленко, Іван Драч, Сергій Жадан, Микола Жулинський, Михайло Іллєнко, Станіслав Кульчицький, Андрій Курков, Левко Лук'яненко, Іван Малкович, Іван Марчук, Тарас Петриненко, Ада Роговцева, Михайло Слабошпицький, Анатолій Солов'яненко, Ольга та Наталя Сумські, Микола Тронько, Степан Хмара, Володимир Яворівський та інші.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ