Підтримати нас

Припинення голодування: у разі відмови, Сенцова прив'яжуть і годуватимуть силоміць

Автор статті
06 жовтня 2018 13:38
671
Поширити:

В даний час невідомо, як українця будуть виводити з голодування.

В даний час невідомо, як українця будуть виводити з голодування, пише сайт Сьогодні.

Російські лікарі пообіцяли, що в разі відмови українського політв'язня Олега Сенцова від припинення голодування, його прив'яжуть до ліжка і годуватимуть через трубку. Про це повідомив адвокат режисера Дмитро Дінзе.

Напередодні він відвідав ув'язненого в колонії в Лабитнангі. У листі, який передав адвокату, Сенцов розповідає про тиск лікарів і серйозне погіршення здоров'я.

За 145 днів без їжі режисер втратив 20 кілограмів ваги. Як його будуть виводити з голодування, поки не відомо.

Міністерство закордонних справ України направило чергову ноту Росії з вимогою допустити українських і міжнародних лікарів до Олега Сенцова. Кінопродюсер Анна Паленчук, яка спілкувалася з адвокатом режисера, розповіла, що Сенцов у важкому стані.

"Дмитро Дінзе сказав, що це перший день був, коли він прокинувся від болю в серці. Той медичний огляд, який був недавно, показав жахливий стан його внутрішніх органів, печінки, селезінки. Дуже велика загроза його життю", – сказала вона.

Не так давно про критичний стан українця розповіла його сестра.

Як повідомлялося, незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов був змушений припинити голодування через погрози тюремників і лікарів міста Лабитнангі зробити з нього "овоча".

Як відомо, 14 травня засуджений до 20 років колонії за сфабрикованим звинуваченням у "тероризмі" Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнення всіх незаконно утримуваних в Росії українськихполітв'язнів і заявив, що готовий померти, якщо вимоги не будуть виконані.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ