Підтримати нас

"Пригощаю їх обідом, перу речі" - як переселенка допомогає бійцям АТО

Автор статті
01 липня 2017 05:00
800
Поширити:

Переселенка Валентина Черцова через війну втратила дітей. Зараз виховує внука та допомагає бійцям АТО.

"Ніколи не забуду, як семеро молодих мужчин сиділи у нашому дворі, машина під'їхала і їх розстріляли. Тоді вирішила переїжджати. Уже три роки живу на Полтавщині разом з онуком Олексієм. Його мама, моя дочка зникла під час обстрілів на Донеччині. У нього вже дитинства нема, бо дитина хоче сам іти шукати матір, - розповідає Валентина Черцова, - хлопець в усьому хоче бути схожим на свого дядька Олександра Чирцова. Він був учасником Євромайдану, добровольцем пішов на передову. Вступив до лав окремого добровольчого батальйону "Карпатська Січ". 2 роки тому загинув в селищі Піски".

Зараз жінка ходить до суду доводити, що її син захищав Україну, повідомляє ltava.poltava.

"Не можу нічого добитися. Документів немає, що він був у списку. Добровольці були позазаконом, - каже жінка. - Через війну, смерть сина і зникнення доньки втратила здоров'я. Перенесла два інсульти. Змучили переїзди. За три роки разом з онуком змінила 9 місць проживання. В цьому будинку у Полтаві дозволили пожити до серпня. Де будемо жити далі не знаю. Знайти житло нині і складно, і дорого"

Зараз жінка опікується найменшим сином Олексієм, який воює в лавах ЗСУ.

"Син після поранення лікується у шпиталі. На прикладах дітей розумію як важливо допомагати іншим бійцям, бо вони теж чиїсь діти. Тому пече пироги і будь-якими способами відправляю в АТО. Буває заїжджають Сашині товариші по службі. Пригощаю їх обідом, перу речі. Вони перепочинуть, скупаються і їдуть далі. Так і живу".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ