Підтримати нас

Причина провалу саміту лідерів США й КНДР

Автор статті
30 березня 2019 16:28
712
Поширити:

Головною причиною провалу переговорів на саміті в Ханої міг стати Лист із жорсткими пропозиціями до Пхеньяна в контексті денуклеаризації, який Дональд Трамп передав Кім Чен Ину.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на текст листа.

"У день, коли переговори в Ханої були провалені, Дональд Трамп вручив Кім Чен Ину аркуш паперу, який містив прямий заклик до передачі північнокорейської ядерної зброї Сполученим Штатам", - зазначається в повідомленні. При цьому уточнюється, що глава Білого дому передав документ, написаний корейською та англійською мовами, на другий день саміту, 28 лютого.

"Це був перший випадок, коли Трамп чітко визначив свої позиції в питанні денуклеаризації безпосередньо для Кіма", - зазначило джерело.

Одразу після цього скасували обід з участю двох лідерів. І хоча жодна зі сторін не надала повної інформації про те, чому саміт був провалений, цей лист може пролити світло на причини, зауважує агентство.

Документ відображає давню й жорстку "лівійську модель" радника президента США з питань нацбезпеки Джона Болтона, яку Північна Корея знову відкинула. Очевидно, Кім Чен Ин сприйняв такий варіант як образливий і провокаційний, припускають аналітики.

Сам Трамп ухилявся від публічних коментарів стосовно підходу Болтона й наголошував, що "лівійська модель" буде використана тільки в тому разі, якщо не вдасться досягти угоди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ