Підтримати нас

При підписанні декларацій з лікарем більше не вимагатимуть копії документів

Автор статті
19 липня 2018 01:28
631
Поширити:

Кампанія з вибору сімейних лікарів, педіатрів та терапевтів триває з квітня.  Це перша подібна кампанія національного рівня. Вже більше третини українців підписали декларації.

Проте під час підписання були зайві складнощі. Пацієнти мали надати копії паспорту та ідентифікаційного коду. Після сотень скарг, днями Міністерство охорони здоров’я України внесло зміни до Порядку вибору лікаря, спростивши цю та інші вимоги.

Декларації про вибір лікаря, які були підписані до набрання чинності змін, дійсні і не анулюються.

Пацієнт при підписанні декларації відтепер має тільки показати один з документів, що посвідчують особу, та ідентифікаційний код. Зберігати тепер необхідно тільки один примірник декларації, підписаний пацієнтом. Інший примірник, як і раніше, залишається у пацієнта.

Як і раніше, у випадку якщо людина через свої релігійні переконання відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомила про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті, цей документ не надається під час укладання декларації і цей пункт у декларації не заповнюється. Для ідентифікації особи у такому разі використовують номер документа, що посвідчує особу.

Також скоротився і перелік інформації, що вноситься до декларації, скоротився. Відтепер декларація буде на одному аркуші, що зекономить час пацієнтів та лікаря на її заповнення.

Віднині у декларації не потрібно зазначати зареєстроване місце проживання пацієнта, оскільки пацієнт обирає лікаря незалежно від місця прописки.

Особливо важливою зміною стало те, що підписання декларацій продовжили до 1 січня 2020 року. Для самого підписання не обов’язково виокремлювати зайвий час, це можна зробити на найближчому прийомі до свого сімейного лікаря, якого обере пацієнт. У разі, якщо послуги лікування не сподобаються, пацієнт зможе підписати договір з іншим лікарем, при його його стара декларація автоматично анулюється в електронній системі.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ