Підтримати нас

Прожити місяць на Місяці коштуватиме 325 тисяч доларів

Vgoru
Автор статті
21 березня 2021 07:00
975
Поширити:

Одразу після того, як серйозно заговорили про колонізацію Марса і Місяця, експерти зі споживчих кредитів випустили перший в історії довідник місячної нерухомості і припустили, в яку суму обійдеться проживання на супутнику Землі.

Отже, спорудження там першого будинку коштуватиме близько 40 мільйонів доларів, пише UAINFO.org. 

Експерти використовували різні фактори для розрахунку його вартості:   наприклад, спеціальні матеріали для створення атмосфери, середню вартість транспортування матеріалів на Місяць.  Дані про вартість перевезень були отримані від SpaceX.

Також новоселам знадобляться теплиці і сонячні батареї. А будинки повинні бути оснащені герметичними кисневими капсулами, які є частинами входу, промисловими кондиціонерами та обігрівачами, мати захист від метеоритів, органічні джерела енергії і бути повністю ізольованими та автономними.

Експерти визначили і найпопулярніше місце на Місяці - Море Дощів, це регіон на північно-західній частині супутника, з нього відкривається чудовий вид на Землю. Море Дощів утворилося в результаті затоплення лавою великого ударного кратера. Він виник після падіння великого метеорита або ядра комети в ранньоімбрійский період (приблизно 3,85 млрд років тому).  У міру наповнення лавою дно кратера згладжувалося, утворилася відносно рівна поверхня площею 829 тис. км². Так що влаштувати там будівельний майданчик буде дуже зручно.

Але вартість проживання на Місяці буде захмарною - близько 325 067 доларів на місяць.  Експерти також попереджають, що найефективнішим способом вироблення електроенергії на Місяці залишається компактний ядерний реактор вартістю в мільярд доларів, а воду, скоріше за все, доведеться отримувати, переробляючи і очищаючи рідкі відходи.

Місія NASA Artemis має стартувати у 2024 році і відправити на Місяць команду, що  досліджуватиме  поверхню  в надії побудувати стабільне середовище проживання.  І хоча американське космічне агентство зосереджено тільки на підготовці астронавтів, інші компанії вже дивляться далі в майбутнє, коли люди колонізуватимуть природний супутник.

"Оскільки Земля стає все більш населеною, а космічні технології розвиваються, скоро місячне життя стане новою нормою", - йдеться в дослідженні.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ